GÜLÇİN & YOHSY En Tatlı İkilinin Sitesi!!! |
| | Eren Lokanta !!! | |
| | Yazar | Mesaj |
---|
Misafir Misafir
| Konu: Eren Lokanta !!! Paz Mart 16, 2008 10:29 pm | |
| arkadaşlar lokantaya hooşgeldiniz burda erenle birlikte yeemekler yapacağz sizinde tariflerinizi bekliyoruzz... |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Paz Mart 16, 2008 10:31 pm | |
| ilk basta kim yemek tarifi vermek isterr :D menüler sizden hazırlamak eerenle bendenn zehirr katmayız merak etmeyinn... rahat rahat evinizde deniyebilirsiniz yapabilirsinizzz emeğe saygıı özellikle erenin tariflerine :D |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Salı Mart 18, 2008 3:03 pm | |
| ilk ben baslıomm çilekli pasta yapalımm.. hadi |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Salı Mart 18, 2008 3:05 pm | |
| Malzemeler 300 gr. savoyer bisküvi 500 gr. çilek 3 çorba kaşığı pudra şekeri 1 poşet krem şanti 1 su bardağı süt
pastanın tarifi Bisküvileri, yuvarlak çukur bir kaba, altını ve kenarlarını kaplayacak şekilde yerleştirin. Çilek ve pudra şekerini blendırda çekin. Krem şanti ve sütü birlikte çırpın. Kalıptaki bisküvilerin üzerine, bir kat krem şanti, bir kat çilek kreması koyup, üzerine tekrar bisküvi yerleştirin. Bisküvilerin üzerine kalan krem şantiyi yayın, üzerine çilek kreması sürün. Üstünü savoyer bisküvi ile kapatın. Çilekli pastayı 2 - 3 saat buzlukta beklettikten sonra ters çevirerek bir servis tabağına alın. Pastanın üzerini çilek kreması ile süsleyip servis yapın. |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Salı Mart 18, 2008 8:18 pm | |
| |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Salı Mart 25, 2008 10:39 pm | |
| |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Salı Mart 25, 2008 10:43 pm | |
| vişneli kekimiz için pasta yapıommm....
tarifi
Pandispanya Hamuru İçin:
4 yumurta 3/4 su bardağı toz şeker 3/4 su bardağı elenmiş un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 cimdik tuz 250 gr. kadar çekirdekleri ayıklanmış vişne+ kendi doğal suyu Üstüne parçalanmış veya rendelenmiş çikolata parçaları
Kreması:
7 yemek kaşığı şeker 1 yumurtanın sarısı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı buğday veya mısır nişastası 2 su bardağı süt 1 paket vanilya 1 paket labne peyniri yapılışı
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarına hiç sarı değmemesi gerekiyor, yoksa hamurunuz olmaz. Aklarını cam yada metal derin bir kapta bir cimdik tuz ile hafif kar haline gelene kadar yüksek hızda mikserinizle çırpın. Şekerin yarısını ilave edip iyice katı kar haline gelene dek çırpmaya devam edin. Ayrı bir kapta kalan sekerle yumurta sarılarını kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Rengi güzel açık sari bir renk alacaktır. Önceden çırptığınız yumurta akların içine sarıları ilave edip düşük hızda ancak karışana dek karıştırın. Unu ilave edip tekrar ancak karışacak kadar yavaşça karıştırın. Hatta kaşık yada spatula ile yaparsanız daha iyi olur. Önceden yumurtaları çırparak ortaya çıkan havayı indirmemeye özen gösterin. Sıvı yağıda ilave edip hafifçe karıştırın. Önce yağlanmış sonra unlanıp silkelenmiş yuvarlak pasta kalıbınıza hamuru dökün. 350F (175C) dereceli fırında kabarıp ustu pembeleşene kadar pişirin. Yaklaşık 25-35 dakika arası Hafif ılındıktan sonra kenarlarından bıçakla geçip kalıptan çıkarın. Soğumaya bırakın. Krema İçin:
Orta büyüklükte bir tencereye yumurta sarısı ve şekeri koyup tel çırpma aleti ile yada çatalla hafifçe çırpın. Un ve nişastayı da ilave edin. Sonra soğuk sütü koyup karıştırın. Altını açıp orta ısıda koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Kaynamaya başladıktan 1 dakika kadar sonra altını kapatıp vanilyayı , ılındıktan sonrada labne peynirini ilave edip karıştırın. Pasta'nın bir araya getirilmesi:
Soğumuş olan pandispanyanızı tırtıllı bıçak ile üçe bölün. Eğer meyveli pasta iste arzuya göre içine dilimlenmiş muz, çilek koyabilirsiniz. Pastayı koyacağınız yuvarlak tepsi yada tabağa ilk pandispanya parçasını koyup üzerine kremayı koyun. (üçe böldüyseniz kremanın yarısını kullanın). Vişnelerin düzgün tanelilerinden üstüne süslemek için ayırın (yaklaşık 16-17 tane) Vişnenin yarıya yakınını yarim yarım şekilde paylaştırarak dağıtın. Sonra diğer katıda koyup aynı işlemi tekrarlayın. En üst parçayı yerleştirip isterseniz hazır kremşantiyi paket tarifine göre hazırlayıp üstünü kaplayın. Kalan vişne taneleri ile pastanın süsleyip rendelenmiş çikolata serpiştirin. Buzdolabında en az 2 saat (tercihen bir gece) bekletip servis yapın. |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Salı Mart 25, 2008 10:43 pm | |
| bunu yapmayanı dövecemmm........ |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Çarş. Mart 26, 2008 9:22 pm | |
| yhosymiz için pasta yaptımm ve süper oldu tadına bakmak isteyen varsa buyrunn sizde yapın çok kolay |
| | | EN BÜYÜK CEMRECİ Moderotor
Mesaj Sayısı : 119 Kayıt tarihi : 25/03/08
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Çarş. Mart 26, 2008 9:46 pm | |
| cmrem içn onun gibi esmer bişey yaptm bnce sizde deneyn çk gzl oldu Kakaolu misketler Tarifi Yapımı
MALZEMELER 1 Paket kakaolu bisküvi 1 Adet portakal kabuğu rendesi 1 Çorba kaşığı bal 2 Çorba kaşığı kıyılmış yeşil fıstık 2 Çorba kaşığı kıyılmış fındık 2 çorba kaşığı kakao 1 çay bardağı süt
HAZIRLANIŞI Kakaolu bisküvileri mutfak robotunda yada eliniz ile küçük parçalar haline getirin. Süt, portakal kabuğu rendesi, bal ve fındık ile iyice karıştırıp hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun. Küçük parçalar koparıp avcunuzda yuvarlayın. Kakaoya bulayıp kıyılmış fıstık ile süsleyerek servis yapın. | |
| | | Misafir Misafir
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Çarş. Mart 26, 2008 10:07 pm | |
| saol katıldığın için cnm benim |
| | | AşkımGülçin Moderotor
Mesaj Sayısı : 101 Kayıt tarihi : 08/02/08 Yaş : 30 Nerden : Bursa / Gülçin'in Kalbinin Tam Ortasından :)
| Konu: Geri: Eren Lokanta !!! Çarş. Nis. 16, 2008 10:39 am | |
| Gülçinim için Muzlu Pasta ...!!!
malzemeler:
kek malzemeleri: 4 yemek kaşığı toz şeker 4 yumurta (sarılar ve beyazlar ayrı kaplarda) 4 yemek kaşığı un 1 paket kabartma tozu krema malzemeleri: 1 litre süt 3 yemek kaşığı un 4,5 yemek kaşığı toz şeker 2 yumurta kakaolu isterseniz; 1-2 kaşık kakao 1,5-2 muz hindistan cevizi isterseniz dövülmüş ceviz
kekin hazırlanması: 1. 4 yemek kaşığı toz şeker ile 4 yumurtanın sarısını mikserle çırpın. ayrı bir kapta 4 yemek kaşığı un ile 1 paket kabartma tozunu karıştırın. bir başka kapta 4 yumurtanın beyazını köpükler oluşana kadar çırpın. yumurta beyazlarını şekerli yumurta sarılarına yavaş yavaş ilave edin. unu da azar azar ekleyerek yavaşça çırpın.
2. karışımı yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye yayın. (karışım çok azmış gibi gelebilir ama merak etmeyin bir yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıdın tamamına karışımı yayın.) önceden ısıtılmış 170C fırında kekin üzeri kızarana kadar pişirin. (bu işlem kısa sürede olduğu için keki bırakıp gitmeyin.) kek pişince fırından çıkarıp hala sıcakken yağlı kağıt yardımıyla gevşek bir rulo yapın ve sardığınız yağlı kağıdın üzerine ıslak bir mutfak bezi yayarak keki dinlendirin. (çok sıkı sararsanız kek yırtılır)
kremanın hazırlanması: 1. 3 yemek kaşığı unu, 4,5 yemek kaşığı toz şekeri, 2 yumurtayı ve kullanıyorsanız 1-2 kaşık kakaoyu küçük boy tencerede karıştırın. soğuk sütü üzerine yavaş yavaş ekleyin. devamlı karıştırarak kaynayana kadar pişirin. oda sıcaklığında ara sıra karıştırarak hafif ılınmasını sağlayın. (çok soğuk olmasın)
2. ılınınca ruloyu açın. üzerine bolca kremadan sürün. (yaklaşık üçte ikisini içine sürmelisiniz)kekin genişliğine göre ortaya 1,5 veya 2 muzu uzunlamasına koyun ve keki iki defada rulo haline getirin. (krema yanlardan taşacak, kaşıkla alıp üzerine sürün) rulonun etrafına kremadan sürün.
3. üzerine isteğe göre dövülmüş ceviz ve hindistan cevizi serperek buzlukta dondurun. | |
| | | | Eren Lokanta !!! | |
|
Similar topics | |
|
| Bu forumun müsaadesi var: | Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
| |
| |
| |
|